سخن ما


آشنايي با موقعيت جغرافيايي و پيشينه تاريخي، سياسي، اجتماعي هر سرزمين گرچه به جاي خود ارزشمند بوده و بر اطلاعات عمومي انسان مي افزايد؛ ولي شناخت بعضي از سرزمين ها به خاطر نقش اساسي نخبگان و فرهيختگان آن سامان، در پايه گذاري و ترويج فرهنگ و معارف حايتبخش دنيي وتحكيم عقايد اسلامي و سوابق درخشان آن، از ارزش و اهميت مضاعفي برخوردار است. كه يكي از اين سرزمين هاي ممتاز، شهر قم مي باشد؛ ديار مقدسي كه در طول تاريخ اسلام از بزرگترين مراكز نشر معارف حتيابخش شيعه به شمار آمده و تربيت يافتگان مكتب فقه و حديثش احيا گر مظاهر فرهنگ غني اهلبيت(ع) بودند؛ و مردمان خداجوي آن طلايه داري نهضت هاي علي، فرهنگي، سياسي و رهبري قيامهاي حق طلبانه مردمي در برابر حاكمان ستم پيشه را به عهده داشتند. بدينسان اهل قم، قيام را عينيت بخشيدند و قم در طول تاريخ چونان خورشيدي تابان درخشيد و نور و تحرك آن آزاديخواهان مسلمان را به حركت درآورد و نام قم در دنيا مرادف با قداست و پايداري و شجاعت گرديد.



و به خاطر همين جايگاه عظيم، قم در قاموس سراسر نور رهبران معصوم(ع) بعنوان حريم امن ولايت و كاشانه آل محمد و سرچشمه جوشان علوم و معارف خاندان رسالت معرفي شد و مردمان خدا باورش پيروان راستين اهل بيت و ياوران مهدي امت و زمينه سازان حكومت جهاني حضرتش شناخته شدند.



و شكوه و عظمت اين ديار مقدس، آنگاه فزوني يافت كه خاك پاكش، بارگاه ملكوتي بزرگ يادگار آل رسول و عصاره فضايل آل بتول"حضرت فاطمه معصومه ـ سلام الله عليها ـ" گرديد؛ و هجرت زينب گونه و رحلت جانسوز حضرتش در اين سرزمين، حرم اهل بيت بودن آن را تفسير نمود؛ و با جلال و جمال فاطمي خود، قم را تجليگاه انوار تابناك ائمه هدي(ع) قرار داد.



و سرانجام قم، اين پايگاه عظيم ولايت علوي و حوزه فقاهت جعفري بود كه خاستگاه انقلابي بي نظير، به رهبري پيشواي حكيم و فرزانه"حضرت امام خميني ـ قدس سره ـ" گرديد كه حكومت اسلامي به بار آمده از آن، ايران زمين را نقطه اميد مستضعفان سراسر گيتي و شهر قم را مركز ام القراي جهان اسلام قرار داد.



اين همه انسان را بر شناختي عميق و همه جانبه از پيشنه درخشان اين ديار پاك وا مي دارد؛ كه بدون شك اهل قلم و نويسندگان متعهد، در جهت ارائه رابطه چندين اثر ارزشمند، توسط برخي از صاحبان قلم نگاشته شده كه يكي از آنها، اثر گرانسنگ نويسنده توانا جناب آقاي علي اصغر فقيهي به نام (تاريخ مذهبي قم) است ما ضمن تقدير از تلاش خالصانه ايشان، مفتخريم در سالي كه به نام رهبركبير انقلاب"حضرت امام خميني ـ قدس سره ـ" نامگذاري شده، با مساعدت توليت معظم آستانه مقدسه"حضرت آيه الله مسعودي" و معاون محترم ايشان"جناب آقاي فقيه ميرزايي" موفق به تجديد چاپ و نشر كتابي شديم كه ترسيم كننده سيماي درخشان شهر مقدسي است كوتاهم در جهت معرفي پايگاه عظيم انقلاب شكوهمند آن قائد عظيم الشأن برداشته باشيم. يادش گرامي و راه سراسر نورش، به رهبري"حضرت آيه الله خامنه اي ـ دام ظله ـ" مستدام باد.



ـ امور فرهنگي آستانه مقدسه



"اَلا اِنَ لِلهِ تَعالي حَرَما وَ هوَ مَكَة اَلا اِنَ لِرَسولِ اللهِ(ص) حَرَما وَ‌ هوَ المَدينَة اَلا اِنَ لِاَميرِالمؤمنينَ(ع) حَرَما وَ هوَ الكوفَة اَلا اِنَ حَرَمي وَ حَرَمَ ولدي مِن بعدي قم ". (امام صادق(ع))



آگاه باش و بدان كه خداوند حرمي دارد و آن مكه است، ‌آگاه باش و بدان كه رسول خدا(ص) هم حرمي دارد و آن مدينه است، آگاه باش و بدان كه اميرالمؤمنين(ع) نيز حرمي دارد و آن كوفه است(ظ ـ مقصود نجف است كه در هفت يا هشت كيلومتري كوفه واقع شده است) آگاه باش و بدان كه حرم من و فرزندان بعد از من، شهر قم است.